top of page
IMG_5766.jpg

EMS training

training van het hele lichaam door elektrospierstimulatie

Met het X BODY systeem kunnen intense EMS trainingen worden gehouden tot max.2 personen. De EMS training is gebaseerd op het principe van ons lichaam: elke beweging die de mens maakt, wordt getriggerd door een bio-elektrische impuls vanuit de hersenen naar de belangrijkste spiergroepen. Tijdens de EMS training wordt deze puls rechtstreeks afgegeven via een speciaal functioneel vest uitgerust met elektroden. Het activeert en trekt de spieren samen. Het succes van regelmatig EMS training uit zich in: krachtigere spieren ontwikkelen, sportprestaties leveren, versterken van de lage rugspieren en hersteltraining bieden. Gedurende een EMS training wordt 95 procent van de spiervezels getraind terwijl bij normale apparatuurtraining dit slechts 45 tot 60 procent is. Kortom EMS is een tijdbesparende, innovatieve en ongelooflijk effectieve methode voor efficiënte totale lichaamstraining

Meer resultaat

in minder tijd!

EMS (Electric Muscle Stimulation)

is een veilige, zeer effectieve en enorm tijdbesparende manier van het trainen van je lichaam. Doordat alle grote spiergroepen gelijktijdig worden geactiveerd en gestimuleerd, zorgt X BODY voor een betere stofwisseling en reguleert het de trainingsmethode je gewicht. Krachtige spierinspanningen stimuleren de aanmaak van collageen. Dat heeft een positief effect op de doorbloeding van je huid. Je krijgt een strakkere huid en eventuele cellulitis neemt af. En dit alles onder begeleiding van een Personal trainer.

Voor wie is EMS?

- Mensen met blessures

- Mensen die snelle resultaten nodig hebben

- Overwerkte mensen

- Topsporters

Wanneer niet? 

- Epilepsie

- Pacemaker (algemene hartklachten)

- Zwangerschap (wel ideaal na de zwangerschap)

- (Sterke) onregelmatigheden in de bloeddoorstroming

- Darmwand hernia of liesbreuk

- Tuberculose

- Tumoren

- Arteriosclerosis in een vergevorderd stadium,   onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding

- Serieuze neurologische aandoeningen

- Diabetes Mellitus

- Hemofilie

- Acute virale of bacteriële processen

- Open wonden

10612770_921263591237398_672087428803226
Contact
DSC1315-h-1024x683.jpg

EMS training

Hoe werkt het? 

Tijdens de training bij E Body Impulz draag je speciale onderkleding die perfect aansluit en geschikt is om de impulsen goed over te brengen op het lichaam. Je kunt je omkleden in onze kleedkamers. Over de onderkleding gaat het speciale elektrodenvest met daaraan gekoppeld losse elektroden voor de arm-, been- rug, schouder en bilspieren. Het elektrodevest wordt aangesloten op de speciaal ontwikkelde X BODY apparatuur en vervolgens worden in 20 minuten alle belangrijke spiergroepen (armen, benen, billen, buik, borst en de hele rug) tegelijk intensief en effectief getraind. 

Voordelen

EMS training

Intensief en maximaal effectief

Met EMS produceert je lichaam 150x meer spiersamentrekkingen dan een gewone training. Een 20-minuten EMS traningssessie staat daarmee gelijk aan minimaal 3 uur traditionele fitness. EMS training is intensief en maximaal effectief.

 

Ontziet de gewrichten

De elektrische impulsen richten zich direct op de spieren en aanhechtingen, maar geven geen extra belasting op de gewrichten. Gewrichten kunnen daardoor ook niet overbelast worden in tegenstelling tot conventionele krachttraining met gewichten.

 

Sterke Rug

Aangezien in het trainingspak ook elektroden geplaatst zijn rondom de ruggengraat, bereiken de impulsen ook de spaarzaam getrainde dieperliggende spieren. Het resultaat is een volledig versterkte core, die als gevolg eventuele rugproblemen tegengaat.

Vergroot het zelfvertrouwen

EMS resulteert snel in een betere lichaamshouding en in de manier waarop je je voelt. Aangezien de elektrische impulsen ook de dieper gelegen spieren bereiken verbetert automatisch ook de bloedcirculatie, wat een positief effect heeft op de totale spierontwikkeling.

Maximaal resultaat

Snel resultaat is zichtbaar na ongeveer 6 trainingen, indien tussen 2 sessies niet meer dan 4 dagen tussenpose zit. Afhankelijk van je persoonlijk gestelde doelen wordt de frequentie, in samenspraak, naar boven of onder bijgesteld. Tussen twee sessies/trainingen dient echter minimaal 48 uur rustperiode te zitten om de spieren sterker te maken en te kunnen laten groeien.

IMG_5728.jpg
bottom of page